Alexander Albon se vraća u Formulu 2022 1. godine kao trkač Williamsa

Autor članka: , objavljeno 8. septembra 2021.

Aleksandar Albon se vrača na štartno polje Formula 1 in sicer v ekipi Williams. Varovanec Red Bula bo zamenjal Georgeja Russell, ki po koncu sezone odhaja v Mercedes.illiams je imel na izbiro veliko dirkačev, a se je na koncu odločil za Tajca. Takođe Nicholas latifi, ki je drugo sezono v ekipi, bo kljub ugibanju, da bi lahko odšel, bo obdržal svoj sedež.

Albon je imel doslej izjemno kariero v motošportu. V mladih letih je bil sprejet v program red bull, ko pa so njegovo mamo poslali v zapor, se je njegova oblik na stezi poslabšala. Albon je bil kmalu izločen iz programa, vendar je na Tajskem našel podporo za nadaljevanje dirkaške kariere.

https://twitter.com/WilliamsRacing/status/1435575842747334663

Po tretjem mestu v Formula 2, ga je nenadoma znova poklical Helmut Marko, ki ga je za sezono 2019 posadil v dirkalnik Toro Rossa, predhodne ekipe današnje AlphaTauri. Albon je dirkal v tej ekipi dobrih šest mesecev, po poletnem premoru pa je v prvi ekipi red bull zamijenjen Pierre Gaslya. In ta poteza odgovornih se je pokazala za prehitro, in po letu in pol truda skupaj z Max Verstappn je izgubil sedež.

Namesto da bi kot Gasly nazadoval v drugo ekipo Alpha Bik, se je moral Albon zadovoljiti z vlogo rezervnega dirkača Red Bulla in dirkanjem v seriji DTM, kjer je osvojil eno dirko. Za leto 2022 pa so se pri red bull trudili, da mu ponovno najdejo stalni sedež v Formuli 1 in na koncu jim je uspelo z Williams, kjer bo, kot že rečeno, postal moštveni kolega Nicholas Latifi.   

Članak je dostupan i na stranici vmax.si