Espargaro: Honda treba da nastavi razvoj motora za Marqueza

Autor članka: , objavljeno 17. septembra 2021.

Pol Espargaro meni, da je Honda pri razvoju svojega MotoGP motocikla ubrala pametno pot, saj mora še naprej slediti željam Marca Marqueza.

Honda je bila v preteklosti deležna kritik na račun svoje odločitve, da motocikel razvija za Marqueza, zaradi česar ostali njihovi dirkači ne ujamejo pravega občutka. Njihova odločitev pa je bila na udaru še posebej lani, ko se je Španec poškodoval, moštvo pa je doživelo eno najslabših sezon v prvenstvu MotoGP, a so Japonci ostali prepričani, da je njihova filozofija v preteklih sezonah prinesla več pozitivnega, kot slabega.

Šef ekipe Alberto Puig je nedavno pojasnil, da bo Honda pri razvoju še naprej sledila željam osemkratnega svetovnega prvaka, ki je kljub dvema izpuščenima dirkama in težavam s poškodovano roko leto zabeležil zmago in je z dvema uvrstitvama na stopničke, najbolje uvrščeni dirkah Honde.

Marquezov moštveni kolega Espargaro pa se s filozifijo moštva strinja. “To je povsem očitno in razumljivo, slediti je treba najhitrejšemu dirkaču,” je povedal. “Marc je na koncu koncev najhitrejši, zato mu morajo v tovarni prisluhniti in motor razvijati po njegovih željah. Če bi poslušali počasnejše, bi se znašli v velikih težavah, zato mislim, da je odločitev Honde zelo pametna.”

Po besedah Espargaroja se Honda močno trudi izboljšati letošnji motocikel, pri tem pa je izpostavil dejstvo, da proizvajalcu močno škodujejo omejitve razvoja, ki so bile sprejete zaradi pandemije virusa covid-19. “Honda zdaj že dela na motociklu za prihodnjo sezono. Ne vem, ali bomo prihodnji teden na testiranjih imeli novosti za prihodnjo sezono, ali za letošnji motocikel, toda vem, da delajo in nam pripravljajo veliko stvari, katere moramo preizkusiti.”