Hamilton se razočarao u sebe nakon dva sudara u Rusiji

Autor članka: , objavljeno 25. septembra 2021.

Lewis Hamilton je po dveh trčenjih na sobotnih kvalifikacijah za VN Rusije dejal, da se počuti grozno, ter da je razočaran nad sabo. Dirkač Mercedesa je bil najhitrejši v prvih dveh delih kvalifikacij v Sočiju, kjer njegov tekmec Max Verstappen zaradi menjave motorja in posledičnega začetka dirke iz začelja ni nastopil. Britanec je bil celo najhitrejši v zadnjem delu, dokler v zadnjih minutah dirkači niso na dirkalnik nadeli gum za suh stezo.

Prvi je bil Hamiltonov bodoči moštveni kolega George Russell, ko pa je Hamilton še sam zapeljal v bokse po gume za suho stezo, je s sprednjim krilcem zadel betonski zid in ga odtrgal z dirkalnika. Mesto za menjavo gum je moral prepustiti moštvenemu kolegu Valtteriju Bottasu, sam pa se je na stezo zapeljal po uspešni menjavi krilca. Toda sedemkratni svetovni prvak je po radijski zvezi tožil, da gum ne more ogreti, kmalu pa je sledilo še eno vrtenje, ki se je končalo z rahlim dotikom zadka dirkalnika z zaščitno ograjo.

Hamiltona so v zadnjih krogih premagali trije dirkači, Lando Norris, Carlos Sainz ter Russell, po kvalifikacijah pa je Britanec dvignil roko in krivdo za nenavadno nesrečo prevzel nase. “Za trk v boksih sem kriv sam. Do takrat mi je šlo dobro, zato mi je žal za ekipo, saj se kaj takšnega ne pričakuje od prvaka. Zdaj je kar je, jutri pa bom dal vse od sebe, da se odkupim.”

Mehaniki bodo Hamiltonu dirkalnik do dirke lahko popravili brez kazni, če bodo zamenjani deli enaki prejšnjim, aktualni svetovni prvak pa upa, da bo na dirki lahko izkoristil dejstvo, da Verstappen dirko začenja iz ozadja. “Fantje spredaj so zelo hitri, zato ne bo lahko. Molil bom in upal, da bodo mehaniki lahko popravili dirkalnik, da bo na dirki tak, kot mora biti. Takšne stvari so nam namenjene, da nas preizkusijo in trenutno se počutim zelo grozno. Vendar bom izkušnjo obrnil v nekaj pozitivnega in se potrudil po najboljših močeh. Na koncu koncev pa je na pole positionu Britanec, kar je zelo lepo. Vse čestitke Landu,” je dodal Hamilton.