Hamilton poziva Mercedes da zadrži Botasa umjesto Russella

Autor članka: , objavljeno 25. juna 2021

Lewis Hamilton je med tem, ko se Valtteri Bottas bori za novo pogodbo dejal, da ne vidi razlogov, zakaj bi se morala vozniška zasedba pri Mercedesu prihodnjo sezono zamenjati.

Finec je na nedavni dirki za VN Francije preko radijske zveze jezno izbruhnil čez odločitev moštva, da se v boksih ustavijo le enkrat. Takšnih izbruhov vse od njegovega prihoda k Mercedesu nismo bili vajeni, zato mnogi ugibajo, to je to znak Finčevega slovesa ob koncu sezone. Njegovo mesto naj bi zasedel mladi Britanec George Russell, s čimer pa se Hamilton ne strinja.

“Oba z Valtterijem sva imela vzpone in padce,” je o moštvenem kolegu dejal Hamilton, ki za prihodnjo sezono prav tako nima pogodbe, a je v teh dneh že začel pogajanja z ekipo. “Fantastičen moštveni kolega je, in ne vidim razloga, zakaj bi se morala vozniška zasedba spremeniti.”

Aktualni prvak pa je dejal, da bi v ekipi lahko izboljšali komunikacijo, potem ko so pri Red Bullu na dirki v Franciji hitro in brez izgube časa zamenjali mestied svojima dirkačema na različnih strategijah. Pri Mercedesu je na dirki v Španiji Hamilton v lovu na zmago v podobnem položaju izgubil kar nekaj časa. “Vedno se lahko izboljšamo, na primer, če pogledamo Red Bull. Dirkača sta zamenjala mesti hitro in brez izgube časa, kar je bilo drugače, kot pri nas v Barceloni.