Marquez ne bo posnemal Rossija

Autor članka: , objavljeno 19. juna 2021

Marc Marquez je dejal, da sicer občuduje Valentina Rossija, ki dirka kljub temu, da skoraj nima več možnosti za stopničke, vendar bi sam v Italijanovih čevljih ravnal drugače.

Rossijeva prihodnost po koncu letošnje sezone, ko se mu izteče pogodba z ekipo Petronas SRT, je še vedno negotova, vse bolj pa je verjetno, da bo po 26 letih dirkanja v svetovnem prvenstvu kariero zaključil. Nova pogodba je odvisna od njegovih predstav, letos pa je na sedmih dirkah zbral le 15 točk, kar je najslabši začetek sezone v njegovi karieri.

Marquez, na drugi strani, v razredu MotoGP dirka deveto sezono, da bi se izenačil z Rossijem po številu naslovov svetovnega prvaka pa potrebuje še eno lovoriko, ki je po mnenju mnogih le vprašanje časa, ko bo Španec znova povsem okreval po operaciji roke.

“Motivira me okus stopničk in zmag,” je povedal Marquez. “Ko bom začutil, da nisem več konkurenčen in da se ne morem boriti za najvišja mesta, bom premislil o nadaljevanju kariere. Za zdaj temu ni tako, saj nisem povsem okreval, do takrat pa me motivira želja, da dirkam tako, kot nekoč. Ko zmagaš na veliko dirkah in osvojiš veliko naslovov svetovnega prvaka, potrebuješ dodatno motivacijo, ko ne moreš več zmagovati. Čustva ti dajo dodaten zagon in motivacijo, katero potrebuje zmagovalec. Ravno zato me preseneča, da se je Valentino sprijaznil z njegovo trenutno situacijo, ko se kot kaže ne more več boriti za stopničke, a še vedno uživa v dirkanju. Vendar pa cenim njegovo odločitev. Sam si ne predstavljam, da bi na njegovem mestu ostal v MotoGP.”

Rossi pa je na njegove besede odgovoril, da je letos nadaljeval z dirkanjem, ker se mu je to zdelo smiselno, saj je upal, da bo bolj konkurenčen. “Letos sem nadaljeval, ker sem upal, da bom bolj konkurenčen,” je pojasnil Rossi. “Morda ne, da bi se boril za naslov, toda da bi odpeljal dobre dirke in se boril v prvi peterici. Morda kakšno na dober dan končal na stopničkah. Zdelo se mi je smiselno, toda rezultati so slabši, kot smo pričakovali in seveda mi ni všeč, da dirke končujem na 16. ali 20. mestu.