Marquezov povratak ostaje nepoznat

Autor članka: , objavljeno 22. februara 2021.

Marc Marquez je priznal, da čeprav se operirana desna roka celi, še vedno ne ve, kdaj se bo vrnil na motocikel, potrdil pa je, da ga na testiranjih v Katarju zagotovo še ne bomo videli.

Šestkratni svetovni prvak MotoGP je decembra lani prestal operacijo desne roke, po kateri naj bi po nekaterih ocenah strokovnjakov potreboval šest mesecev okrevanja. Honda tega sicer ni potrdila, niti zanikala, je pa Španec v prvem javnem nastopu po poškodbi povedal, da ne on, ne zdravniki še nevedo, kdaj bi se lahko vrnil na dirkalne steze. “Počasi se počutim bolje in okrevanje poteka dobro,” je povedal Marquez. “Ob vsakem obisku zdravnika dobim dobre novice, kar je zelo pomembno težkem in dolgem lanskem letu. Zdaj se s fizioterapevtom in zdravniki prilagajamo mojemu telesu in poskušamo več delati doma. Ne jaz, ne zdravniki pa ne vemo, kdaj bom pripravljen. Pomembno pa je, dase vsak teden počutim bolje, zato ostajam optimističen da, bom na motorju čim prej.”

Marquez je razkril, da je bil njegov cilj vrnitev na testiranjih v Katarju, a ga tam ne bo, je pa pojasnil, da bo poskušal doseči svoj drugi cilj in to je nastop na prvi dirki sezone. “Moj prvi cilj je bil, da se vrnem na testiranjih v Katarju, vendar to ne bo mogoče. Bom pa v tistem tednu z zdravniki opravil še pregled in se potem odločil, če bo mogoče doseči moj drugi cilj, ki je nastopiti na dirki. Cilj je povsem dosegljiv, a če ne bom mogel dirkati, bom poizkusil potem na drugi dirki. Naslednji cilj je zatem seveda naslednja dirka v Portimau. Toda najpomembneje je, da zdravniki potrdijo, da se kost celi tako, kot je treba in ko bo kost zaceljena, lahko nadaljujemo z rehabilitacijo. Potem bom poskušal obnoviti mišice in se spraviti v dovolj dobro kondicijo, da vozim motor in šele potem, se bom tudi vrnil.

To je prvič v karieri, da že devet ali deset mesecev nisem vozil motorja. Ko se vrnem sigurno ne bom povsem v formi, vendar bomo videli. Želim si, da bi po vrnitvi bil tak, kot prej, vendar to bo težko. Bomo videli, ali se bo stari Marc vrnil po eni dirki, dveh ali polovici sezone,” je še dodal Španec.