Mercedes je sada i dalje iznad Red Bull opreme u boksovima

Autor članka: , objavljeno 19. juna 2021

Potem ko so pri Mercedesu v Barceloni mednarodno avtomobilistično zvezo FIA tako rekoč uspešno opozorili na upogibanje zadnjega krilca na dirkalnikih moštva Red Bull in dosegli, da so z dirko v Franciji v veljavo stopila nova pravila glede dovoljenega upogibanja krilca, se je nemško moštvo zdaj osredotočilo še na opremo, ki jo mehaniki pri postankih v boksih uporabljajo za menjave gum.

Avstrijsko moštvo je skoraj vedno med najhitrejšimi pri menjavah pnevmatik, katere opravijo v nekaj več kot dveh sekundah (v Bakuju celo manj). Najhitrejši postanek dirke so izvedli na štirih izmed šestih preizkušenj, kar je pritegnilo pozornost ekipe Mercedes, ki v letošnji sezoni očitno čuti pritisk rivala, sama pa je ravno na tem področju močno zatajila na dirki v Monaku, kjer je Valtteri Bottas dirko predčasno zaključil, ko mehaniki niso uspeli odviti kolesa z njegovega dirkalnika.

“Zdaj trdijo, da naša oprema v boksih ni v skladu s pravili,” je za nemški RTL povedal Helmut Marko, svetovalec ekipe Red Bull. “Toda tudi to so bučke. Osredotočamo se na dirke in nanje želimo biti maksimalno pripravljeni. Zato se raje ne ukvarjamo s temi obstranskimi zadevami. Mercedes s temi psihičnimi igricami kaže pomanjkanje samozavesti, kar pove več kot dovolj. Kot je že povedal naš dirkač Max (Verstappen) mi govorimo na stezi. Pri Mercedesu so živčni, kar e vidi po njihovih reakcijah, toda ne bomo se sputili na njihov nivo. Okrog zadnjega krilca se je tresla gora, rodila pa miš, tako pa bo tudi v tem primeru, zato se raje osredotočamo na pomembne zadeve,” je še dodal Marko, ki je Mercedes opozoril, da letos tekmuje z enotno, predano, motivirano ekipo, ki si močno želi letošnjega naslova svetovnih prvakov.