Mercedes želi da Hamiltonu pokloni trkački automobil u kojem će biti teško pogriješiti

Autor članka: , objavljeno 14. juna 2021

V poročilu dirke ekipe Mercedes je Mike Elliott, šef inženirjev, povedal, da želijo pri Mercedes narediti vse, kar je v njihovi moči, da se to v prihodnje ne bo več zgodilo.

"Lewis je vse naredil prav,On kaže Elliott. "Dirkalnik je pripeljal na štartno mesto, izklopil različne gumbe in nastavitve, ki jih je moral in prižgal tiste, ki jih je moral vklopiti. Vse je bilo pripravljeno za pravilen začetek dirke.” Ob ponovnem štartu se je sprva zdelo, da je vse dobro. “Fantastično je začel in se postavil ob bok Sergiu Perezu.” Toda med zavijanjem v prvi zavoj je pritisnil famozni “čarobni” gumb.

"Na žalost ni čutil, da je to storil, zato se tudi ni zavedal, da bo imel težave. Na mestu, kjer je zaviral, se je zavorno ravnovesje premaknilo naprej, tako da je je bila vsa obremenitev na prednjih kolesih, ki so blokirala. Od takrat naprej ni mogel storiti nič drugega, kot da je zapeljal naravnost,"tako Elliott, ki pravi, da se je o tem primeru pogovoril s Hamilton. "Vem, da se Lewis zaradi tega počuti nekoliko krivega, toda v resnici je Lewis naredil tako malo napak in to je tisto, kar ga v resnici ločuje od ostalih dirkačev."

V ekipi Mercedes že obstajajo načrti za naslednjo dirko VN Francuske, da bi našli ustrezno rešitev. “Naša dolžnost je, da mu poskušamo dati dirkalnik, kjer bo težje delal napake. Pri tem moramo narediti svoj del in videti, kako lahko to izboljšamo in to je tudi nekaj, kar bomo opravili za naslednjo dirko,"Završava Elliott.                       

Članak je također dostupan na stranici vmax.si

foto: HB Press