MotoGP: VN Tajske XNUMX je odpovedana!

Autor članka: , objavljeno 2. februara 2021.

Lokalni mediji na Tajskem trdijo, da bo z letošnjega koledarja dirk odpadla tudi VN Tajske na dirkališču Chang v Buriramu, ki bi sicer morala potekati XNUMX. oktobra. Tajska vlada se je namreč odločila, da dirko MotoGP zaradi negotovosti v povezavi z pandemijo koronavirusa, preložijo na prihodnje leto, kar pomeni, da je na letošnjem koledarju dirk ne bo.

Dirkališče Chang naj bi z letošnjo sezono začelo novo petletno pogodbo, a se je vlada, ki je sicer glavni promotor dirke, po poročanju Bangkok Posta odločila, da izvajanje le te preloži za eno sezono. Potezo naj bi upoštevala tudi Dorna, za katero je Tajska pomemben trg, čeprav novice še niso uradno potrdili oziroma komentirali.

Leta XNUMX smo na VN Tajske spremljali razburljiv razplet dirke v zadnjem ovinku.

Odpoved letošnje dirke bi lahko še nekoliko preoblikovala koledar dirk MotoGP sezone XNUMX, saj bi po prvotnem načrtu Tajska dirka sledila VN Japonske, ki je na sporedu v začetku meseca oktobra, nato pa bi sledil enotedenski premor pred dirko v Avstraliji. Japonska dirka se bo verjetno zamaknila za en teden, tako da bomo znova videli tradicionalen urnik treh izvenevropskih dirk v treh tednih.

VN Tajske je tako že tretja letošnja dirka, ki je odpovedana, vse glasnejše pa so tudi govorice, da sta pod vprašajem tudi uvodni dirki sezone v Katarju, ki naj bi potekali XNUMX. marca in XNUMX. aprila.

Ako želite, možete nam donirati brzo i sigurno putem PayPal-a. Svaki doprinos pomaže nama, vašem timu World of Speed!

Donirati možete na ovom linku ->Donirati