Pol Espargaro: Imam drugačiji motor od Marqueza

Autor članka: , objavljeno 4. maja 2021.

Pol Espargaro vsekakor ne more biti zadovoljen z predstavami v svoji prvi sezoni pri Hondi, kjer je zamenjal Alexa Marqueza. Dejal je, da ima pri Hondi vsak izmed voznikov drugačen motor, kar je izredno slabo in da se mu njegov motocikel ne podreja njegovemu slogu vožnje. Espargaro je na zadnji dirki dosegel skromno 10 mesto v skupnem seštevku pa je na 14 mestu, kar je močno pod pričakovanji.

Vsak izmed dirkačev Honde uporablja drugačen paket motorja. Pol ima svojega, Marquez svojega in pol-tovarniška ekipa svojega. Espargaro je poudaril, da je imel v vseh segmentih vožnje težave le pri zaviranju se je motor obnašal po njegovih željah. Tehnične razlike med motorji škodijo celotni ekipi in če bi ekipa bolj sodelovala pri razvoju bi hitrejše našli ritem, ki si ga želijo. Motor je za Pola nov in nima toliko izkušenj na njemu, kakor Marc zato ne more posredovati ekipi toliko informacij. Prav tukaj vidi problem, saj bi lahko ekipa bolje sodelovala med seboj.

“Nimamo oprijema, motor ni okreten in naša hitrost ni dobra. Ne morem voziti hitro moj tempo je bil slab. Vsakič poskušam pridobiti vedno več na zavorah, dokler zavore ne popustijo potem se začnejo težave. “Sem samo voznik in naredil bom tisto, kar želi ekipa, ter preizkusil različne modele motorjev,” je dejal Pol Espargaro.

“Vsi uporabljamo različne pakete, recimo tako. Marc z enim, jaz z drugim. Satelitska ekipa pa z drugim. Ker ekipa misli, da gremo preveč individualno in ne kot skupina in to na koncu škoduje skupini. In to ni dobro. Problem, ki ga imam zdaj je v tem, da ne vem ali sem dober ali slab. Ali pa je motor kot paket, ki ga uporabljam za moj slog vožnje neprimeren. Imam občutek, da delajo veliko, toda ker je moje znanje o Hondi nič, jim ne morem pomagati,” je še dodal Španec.