U Ducatiju nisu zabrinuti jer nisu uspjeli pobijediti u Kataru

Autor članka: , objavljeno 10. aprila 2021.

Zaradi pandemije Covid-19 se je sezona začela z dvema dirkama v Katarju, kjer je na zadnjih dveh dirkah v sezoni 2019 in 2018 zmagal Ducati. Tudi letos so bili najhitrejši na treningih, vendar na dirki niso uspeli priti do zmage.

Ducati je pred sezono največ stavil na Jack Miller, ki je prestopil iz pol-tovarniške ekipe v tovarniško ekipo. Skoraj nobeden pa ni pričakoval, da bo vodilni v skupnem seštevku po dveh dirkah dirkač pol-tovarniške ekipe Johann zarco, ki je na prvih dveh dirkah bil najbolj konstanten in dosegel dve drugi mesti. Iz tovarniške ekipe Ducatija je uspelo priti na stopničke le Francesco Bagnaia.

Športni direktor je dejal, da mu tudi z Andreo Dovizioso, ki je zmagal v sezoni 2018 in 2019 nebi uspelo doseči boljšega rezultata, saj so se pnevmatike od takrat močno spremenile in tudi on na treningih v sezoni 2020 z novimi pnevmatikami ni uspel doseči tako hitrih časov kot prej.

“Vsi so pomislili po dobrih treningih, da Ducati bo Ducati zmagal na uvodnih dirkah, vendar nismo. Toda zasedli smo obe pole pozicije, z novim rekordom kroga smo zasedli štiri od šestih mest na stopničkah in z Zarcojem vodimo prvenstvo. Tisti, ki se zanašajo na to, da je Ducati v Katarju v letih 2018 in 2019 zmagal z Doviziosom, ne upoštevajo, da takrat uporabljene pnevmatike niso imele nič skupnega s sedanjimi. Že na preizkušnjah pred sezono 2020 Dovizioso ni bil tako konkurenčen kot prej,” je dejal športni direktor Ducatija Paolo Ciabatti.