Unatoč nestanku sponzora, Rossi vjeruje u napredak VR46 tima u MotoGP-u

Autor članka: , objavljeno 18. septembra 2021.

Valentino Rossi še vedno verjame, da bo njegovo moštvo VR46 prihodnjo sezono debitiralo v prvenstvu MotoGP, kljub temu je bogat sponzor iz Savdske Arabije poniknil neznano kam.

Pred nekaj tedni je prin Abul Aziz napovedal sponzorstvo Rossijevega moštva VR46 preko naftnega podjetja Aramco. Aramco je kmalu zatem zanikal, da je pogodba podpisana, a tudi junija, ko naj bi bilo znano več o sponzorstvu in dirkaški zasedbi moštva, o tem nismo izvedeli nič. Rossi, čigar moštvo bo v sezoni 2022 nastopalo z Ducatijevimi mtocikli, za zdaj še nima glavnega sponzorja, pa tudi dirkaška zasedba še ni uradno potrjena.

Italijan ostaja prepričan, da se načrti niso spremenili: “Mislim, da bomo prihodnjo sezono dirkali, ne vem pa kdaj bo vse uradno potrjeno.”

Devetkratni svetovni prvak je priznal, da mu vprašanja glede prihodnosti njegovega moštva odvračajo pozornost od dirkanja v njegovi lastni sezoni v MotoGP. “Najbolj mi pozornost odvrača odgovarjanje na vprašanja o moštvu. To je zame težko, saj tratim čas medtem ko se poskušam osredotočiti na svoje delo dirkača, toda namesto tega moram odgovarjati na vprašanja o moštvu v prihodnji sezoni. Vendar po pravici povedano ne vem dobro, kaj se dogaja. Nisem pravi naslov za vaša vprašanja, saj napredka moštva ne spremljam tako podrobno, saj se moram osredotočiti na dirkanje. Že 20 krat sem povedal isto, vendar mi ves čas zastavljate ista vprašanja. Vsakič poskušam povedati vse kar vem, toda kot sem povedal, nimam svežih novic.”